De HJL Groep

De HJL Groep in Wapserveen werkt met een vaste groep medewerkers die al jaren aan het bedrijf verbonden zijn. De medewerkers hebben ieder hun eigen vaardigheden op het gebied van schilderen, onderhoud, reparatie, renovatie en nieuw- en verbouw.

Vanaf 1 april 2021 verhuisd van Midden 113 in Wapserveen naar Oeveraseweg 7b in Havelte.

Het werkgebied van De HJL Groep ligt primair in de gemeente Westerveld, maar breidt zich steeds verder uit in de provincie Drenthe en de omringende provincies. Het bedrijf is indertijd opgericht door Herman Bremmer vanuit ‘de klusjes die de grote aannemers lieten liggen’, toen nog eenmanszaak ‘De Klussenman’. De naam De HJL Groep ontstond vanuit de drie namen van de vennoten Herman, Jan en Luuk. Klanten spreken ook wel over Het Juiste Loket, een mooi compliment voor onze al 42 jaar durende dienstverlening. Inmiddels bestaat De HJL Groep uit de vennoten Hans Spannenburg, Jan Gorte en André Booiman – Hans Spannenburg al een aantal jaren als ZZPer voor De HJL Groep werkzaam is per 02-01-2019 toegetreden tot de vennootschap terwijl Herman Bremmer per 02-01-2019 is uitgetreden – zie ook hieronder.

De HJL Groep werkt voor particulieren, bedrijven en stichtingen. In nauwe samenwerking met Bouwbedrijf Broekman en Installatiebedrijf Sjabbens voert De HJL Groep ook alle voorkomend onderhoud-, reparatie- en schilderwerk uit aan de gebouwen van de Maatschappij van Weldadigheid.

Welke werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren? Bekijk de foto’s van projecten.

Maatschappelijk betrokken.

De HJL Groep hecht veel belang aan betrokkenheid bij het lokale verenigingsleven. Naast persoonlijke betrokkenheid uit zich dat ook in de vorm van sponsoring van diverse evenementen en (sport)verenigingen.

Onze medewerkers:

Jan Gorte (vennoot): allround en totaalonderhoud
André Booiman (vennoot): allround, schilder en totaalonderhoud
Maarten Pels: (ZZP) totaalonderhoud en bestratingen
Damian Vester: vakantiewerker
Henk Veldmeijer (ZZP): schilder
Hans Spannenburg (vennoot): bouw-, verbouw en onderhoud
Jim Coenraad: derdejaars leerling schilder
Henk van Nieuwenhoven: (ZZP) bouw-, verbouw en onderhoud
Bert Velthuis (ZZP): schilder
Philip Haverman: leerling allround

Over Herman Bremmer

Herman Bremmer (1953) werd geboren in Vriezenveen en is getrouwd met Willy. Samen hebben ze twee kinderen en vijf kleinkinderen. In oktober 1979 startte hij zijn éénmansklussenbedrijf onder de bedrijfsnaam ‘De Klussenman’. Herman woont sinds 1985 op het Midden 113 in Wapserveen waar ook het bedrijf gevestigd is met een werkplaats, magazijnen, wasruimte, kleed- en opslagruimte, toilet, stofvrije spuit- en schilderruimte, kantoor, kantine, opslagschuren en een buitenterrein. Na ruim 40 jaar is Herman uit De HJL Groep v.o.f. maar blijft nog wel een aantal jaren beschikbaar als allround- en administratief aanspreekpunt zoals het al jaren is geweest.

Over Jan Gorte

Jan Gorte (1964) werd geboren in Wapserveen. Na de lagere school ging hij naar de landbouwschool in Meppel, waar hij stage liep bij verschillende bedrijven. Na zijn stage bij Aannemersbedrijf Hoogenberg en Technisch bedrijf Bruggeman in Havelte kwam hij als stagiaire terecht bij Herman Bremmer. Herman had toen nog zijn klussenbedrijf ‘De Klussenman’ in Wapserveen. Na zijn stage bleef Jan bij Herman hangen, eerst bijna twee jaar in loondienst en later als compagnon c.q. medevennoot in de Vennootschap Onder Firma.

Over André Booiman

André Booiman (1979) is geboren in Meppel. Na zijn opleiding Bouwtechniek schilderen in Meppel kwam hij in 1995 als leerling schilder via het SPOS in Zwolle terecht bij De HJL Groep. Hij doorliep de opleiding als aspirant- en later als gezelschilder met goed gevolg en trad daarna in dienst van De HJL Groep tot april 2016. Inmiddels is André toegetreden tot de vennootschap en bestaat De HJL Groep nu uit drie vennoten.

Over Hans Spannenburg

Hans Spannenburg (1967) werd geboren in Maassluis. Na zijn opleiding LTS bouwkunde heeft hij het vak geleerd bij een aantal bedrijven en is in 1991 verhuist naar Wapserveen. Heeft daar een aantal jaren gewerkt bij Bouwbedrijf J.F. Dijkstra in Nijensleek en daarna bij Bouwbedrijf Moes in Dwingeloo. Is in 2012 voor zichzelf begonnen als ZZPer en werkte al voorzichtig samen met De HJL Groep, dit beviel zo goed dat er in 2019 een volledige samenwerking is ontstaan.

Redactioneel “In Westerveld” mei 2018

Download hier het volledige artikel.

Leveringsvoorwaarden

Vakmensen uit vier disciplines afwerking & schilderen, onderhoud & reparatie, renovatie & impregneren en bouw & verbouw hebben zich verenigd in De HJL Groep. Ze doen een beroep op elkaar wanneer dat nodig is en versterken hiermee de geleverde KWALITEIT IN DIENSTVERLENING! Bekijk onze leveringsvoorwaarden.